Ημερομηνία – Ώρα | Αίθουσα A | Αίθουσα Β | |
2/11/2025 | 16:00 | Εισαγωγή στην Ιαπωνική Γλώσσα 日本語 | Ανθοδετική 生け花 |
18:30 | Ιαπωνική Μαγειρική Ι 和食 Ι | ||
9/11/2025 | 16:00 | Εισαγωγή στην Ιαπωνική Γλώσσα 日本語 | Ζωγραφική με μελάνι 墨絵 |
18:30 | Τελετή Τσαγιού 茶道 | Καλλιγραφία 書道 | |
16/11/2025 | 16:00 | Εισαγωγή στην Ιαπωνική Γλώσσα 日本語 | Βιβλιοδεσία 和綴じ |
18:30 | Ιαπωνική Μαγειρική ΙΙ 和食 ΙΙ | ||
23/11/2025 | 16:00 | Εισαγωγή στην Ιαπωνική Γλώσσα 日本語 | Χαρτοδιπλωτική 折り紙 |
18:30 | Ιαπωνική Αστρολογία 日本の陰陽道:九星気学 | Καλλιγραφία 書道 | |
30/11/2025 | 16:00 | Εισαγωγή στην Ιαπωνική Γλώσσα 日本語 | Διαλογισμός 座禅・黙想禅 |
18:30 | Ιαπωνική Μαγειρική ΙΙΙ 和食 ΙΙΙ |
Σε αυτόν τον κύκλο του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα διδαχθούν τα βασικά των γραφών ひらがな (χιραγκανα) και カタカナ (κατακανα). Κατά κανόνα απαιτούνται και οι πέντε συνεδρίες του Νοεμβρίου. Λάβετε υπόψη ότι το σεμινάριο Εισαγωγής στην Ιαπωνική Γλώσσα θα συνεχιστεί μέχρι τις αρχές Ιουλίου.
Κόστος σεμιναρίου: 10€ x 5 = 50€.
Υπό την καθοδήγησή της Σοφίας Σπίθα, εκπαιδευτή της Σχολής Ohara, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να δημιουργήσουν συνθέσεις ικεμπανα “Φθινοπωρινές” και “Χειμερινές”. Στα πλαίσια του σεμιναρίου παρέχεται από τον Σύνδεσμο μέρος του απαραίτητου εξοπλισμού, όπως για παράδειγμα ψαλίδια και 剣山(κενζαν – βάση στήριξης της σύνθεσης) και αναλώσιμα κατά περίπτωση (τα ίδια τα λουλούδια).
Κόστος σεμιναρίου: 13€.
Θέλοντας να σας μεταφέρουμε λίγη από την ιαπωνική σπιτική θαλπωρή επιλέξαμε γι’ αυτό το φθινοπωρινό δείπνο το 豚汁 (τον’τζιρου), μια σούπα με βάση το χοιρινό και την πάστα 味噌 (μισο) την οποία θα συνοδεύσουμε με お握り(μπάλες ρυζιού). Στα πλαίσια του σεμιναρίου θα κληθούν όλοι να συμμετέχουν στη διαδικασία παρασκευής. Στην προσπάθειά μας να σάς προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη εμπειρία επιφυλασσόμαστε να πλαισιώσουμε το γεύμα και με επιπλέον ορεκτικά ή επιδόρπια έκπληξη! Μείνετε συντονισμένοι!
Κόστος σεμιναρίου: 13€
Ο “δρόμος του τσαγιού” συνιστά μια ολοκληρωμένη τέχνη η οποία παρά την εστίασή της στην αισθητική απόλαυση βασίζεται σ’ έναν ιδιαίτερο φιλοσοφικό πλούτο. Στα πλαίσια του σεμιναρίου, οι εισηγητές μας, Έλλη Κριθαράκη και Σονοκο Γιοσιντα, θα σας μεταφέρουν την ειδική τους εμπειρία μέσα από μία παρουσίαση της μοναδικής αυτής τελετής. Κάθε συμμετέχων θα μπορεί να ετοιμάσει τη δική του κούπα 抹茶 (ματτσα), καθώς επίσης θα μπορεί να δοκιμάσει διάφορα άλλα είδη ιαπωνικού τσαγιού. Εμείς και τα συνοδευτικά γλυκά με 抹茶 για τα οποία επιφυλασσόμαστε, σας περιμένουμε!
Κόστος σεμιναρίου: 13€
Η εκπαιδευτής Ντίνα Αναστασιάδου, η οποία δραστηριοποιείται τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό παραδίδοντας ιδιαιτέρως δημοφιλή σεμινάρια, θα παρέχει διεξοδική διδασκαλία στην ζωγραφική με μελάνι. Υπό την καθοδήγησή της, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να ολοκληρώσουν μία σύνθεση η οποία μπορεί να δανείζεται ενίοτε θεματολογικά στοιχεία από την εκάστοτε εποχή του έτους, την οποία θα μπορούν φυσικά να πάρουν μαζί τους με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου.
Κόστος σεμιναρίου: 12€
Η καλλιγραφία, πέρα από ξεχωριστή και ολοκληρωμένη τέχνη, καλύπτει και πολλές πτυχές της ιαπωνικής φιλοσοφίας και κουλτούρας καθώς επίσης, κατά τη γνώμη μας, αποτελεί και τον πιο ουσιαστικό -αν όχι τον μοναδικό- τρόπο εκμάθησης της ιαπωνικής γραφής. Όσοι συμμετέχουν για πρώτη φορά στο σεμινάριο καλλιγραφίας θα πρέπει να παρακολουθήσουν και τα δύο μαθήματα του κύκλου. Εάν έχετε εμπειρία στην καλλιγραφία, παρακαλούμε ενημερώστε μας κατά την εγγραφή σας, καθώς οι οδηγίες κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα διαφέρουν.
Κόστος σεμιναρίου: 12€ ανά μάθημα
Για όσους συμμετέχουν για πρώτη φορά: 12 € x 2 = 24 €
Πρόκειται για μια αρχαία ιαπωνική μέθοδο βιβλιοδεσίας. Στα πλαίσια του σεμιναρίου παρέχονται από τον Σύνδεσμο όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός, όπως βελόνες, επιφάνειες εργασίας κτλ καθώς και τα αναλώσιμα όπως χαρτί, κλωστή κτλ. Εκμεταλλευτείτε αυτή τη μοναδική ευκαιρία να δημιουργήσετε το δικό σας μοναδικό σημειωματάριο!
Κόστος σεμιναρίου: 12€
Σε αυτό το σεμινάριο, θα δείξουμε πώς να τεμαχίζουμε κοτόπουλο με τον ιαπωνικό τρόπο. Στη συνέχεια, θα συνεργαστούμε για να δημιουργήσουμε ένα πιάτο χρησιμοποιώντας το κοτόπουλο και άλλα απλά υλικά τα οποία κατά κανόνα βρίσκονται διαθέσιμα και στην Ελλάδα. Σχεδιάζουμε να σερβίρουμε “親子丼ぶり” (“ογιακοντονμπουρι” – μπολ ρυζιού “μητέρα-παιδί”) ή ομελέτα τύπου “オムライス” (ομουραϊς).
Κόστος σεμιναρίου: 13€
Αυτό το σεμινάριο σημείωσε τεράστια επιτυχία στο Ιαπωνικό Φεστιβάλ του 2025. Είμαστε σίγουροι ότι θα βυθιστείτε στον μυστηριώδη κόσμο της παραδοσιακής “αστρολογίας” ονμιοντο και ότι ερχόμενοι σε επαφή με μια διαφορετική αντίληψη περί του χώρου και της ενέργειας θα αποκομίσετε αν μη τι άλλο μία ενδιαφέρουσα εμπειρία.
Κόστος σεμιναρίου: 10€
Η τέχνη της ιαπωνικής χαρτοδιπλωτικής είναι πλέον γνωστή παγκοσμίως, οπότε θεωρούμε ότι τα πολλά λόγια περιττεύουν. Σε αυτό το σεμινάριο η θεματολογία των μοντέλων που θα παρουσιαστούν θα είναι “Φθινόπωρο και Χειμώνας”.
Κόστος σεμιναρίου: 12€
Γιατί να μην αφιερώσετε λίγο χρόνο γαλήνης για να επανασυνδεθείτε με τον εαυτό σας μέσω του διαλογισμού; Πέρα από την προσωρινή ηρεμία, ευελπιστούμε ότι θα σας προσφέρει και έναν τρόπο να μπορείτε να επαναφέρετε αυτήν την εύθραυστη γαλήνη ακόμη και μέσα στην πολυάσχολη καθημερινότητά σας. Η καθοδήγηση θα γίνει από τον Δάσκαλο πολεμικών τεχνών Παναγιώτη Άγριο. Ελάτε μαζί μας!
Κόστος σεμιναρίου: 10€
Θα σας δείξουμε πώς να φτιάξετε φρέσκα ζυμαρικά うどん(ουντον)! Ανάλογα το είδος ζυμαρικού η παρασκευή περιλαμβάνει την προσθήκη νερού, αλατιού, ενίοτε μαγειρικής σόδας και άλλων συστατικών στο αλεύρι για να δημιουργηθεί η ζύμη η οποία στη συνέχεια απλώνεται είτε με πλάστη είτε με το χέρι και κόβεται με τα ανάλογα εργαλεία. Ελπίζουμε να δοκιμάσουμε μαζί σας φρεσκομαγειρεμένα ζυμαρικά!
Κόστος σεμιναρίου: 13€
Για να προσφέρουμε τις καλύτερες εμπειρίες, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση και/ή πρόσβαση σε πληροφορίες της συσκευής. Η συγκατάθεση σε αυτές τις τεχνολογίες θα μας επιτρέψει να επεξεργαστούμε δεδομένα όπως η συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και χαρακτηριστικά.